• Παρουσίαση του iMeatSense στην Ημερίδα Παρουσίασης Έργων Αριστεία Ι & ΙΙ

  Το πρόγραμμα iMeatSense και τα αποτελέσματά του παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο ημερίδας για τα έργα Αριστεία Ι & ΙΙ από τον καθηγητή κ. Νυχά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ημερίδα έλαβε χώρα την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στο κτίριο Διοίκησης (2ος όροφος) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  Το πρόγραμμα, η πρόσκληση και φωτογραφίες επισυνάπτονται.

 • Παρουσίαση στο 9o Διεθνές Συνέδριο Predictive Modelling στα Τρόφιμα

  Με επιτυχία παρουσιάστηκε η εργασία των Τσακανίκα Π., Πανάγου Ε. και Νυχά Γ.Ι. με τίτλο "On the assessment of meat products quality/contamination via non-invasive techniques: Estimation of 3-D multi-spectra spatiotemporal fingerprints" στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Predictive Modelling στα Τρόφιμα στις 9 Σεπτεμβρίου 2015, στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας.

 • Δημοσίευση στο περιοδικό Food Research International

  Η τελική εκδοχή του υποβληθέντος άρθρου με τίτλο «Multispectral Image Analysis approach to detect adulteration of beef and pork in raw meats» είναι τώρα διαθέσιμη στο περιοδικό Food Research International διαδικτυακά (DOI information: 10.1016/j.foodres.2014.10.032).
  Θα είναι μάλιστα διαθέσιμη δωρεάν στην ιστοσελίδα του ScienceDirect μέσω του παρακάτω συνδέσμου έως την 4η Ιανουαρίου 2015:
  http://authors.elsevier.com/a/1Q20-3RC05dxjd

 • Προφορική παρουσίαση του Δρ. Δ.Λούκα

  Την Παρασκευή 27 Ιουνίου ο Δρ. Δ.Λούκας, μεταδιδακτορικός ερευνητής του iMeatSense, θα παρουσιάσει την εργασία των Loukas, D., Ropodi, A., & Nychas, G-J. με τίτλο «Regression Model Selection for spectral data sets: A multi-objective genetic approach» στο 3ο Διεθνές συμπόσιο & 25ο Εθνικό Συνέδριο Επιχειρησιακής Έρευνας στον Βόλο.

 • Σεμινάριο με θέμα την ανάλυση σήματος/ εικόνας

  Στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφή του Ανθρώπου» την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης στις 13:00 το σεμινάριο: «Signal/Image Analysis: Applications in Food Science and Industry», με εισηγητή τον Δρ. Π. Τσακανίκα.

 • Παρουσίαση στο συμπόσιο του IAFP στη Βουδαπέστη

  Την Παρασκευή 9 Μαΐου, στις 8.30π.μ., ο Υπ. Διδ. Δημήτριος Παυλίδης θα παρουσίασει προφορικά την εργασία των Δ. Παυλίδη, Α. Ροπόδη, Δ. Λούκα, Ε. Πανάγου και Γ.-Ι. Νυχά με τίτλο: Multispectral Imaging vs. Fourier Transform InfraRed (FTIR) Spectroscopy for Monitoring Meat Spoilage στο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο του IAFP, που θα λάβει χώρα στη Βουδαπέστη.
  Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα.

 • Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο του Cranfield

  Η υπ. διδάκτωρ Α. Ροπόδη είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο του Cranfield (Η.Β) το διάστημα 2-6 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα αφορούσε τις θεματικές ενότητες του Data Anaysis και Modelling και διεξήχθη υπό την επίβλεψη του δρ. Fady Mohareb, course director of MSc Applied Bioinformatics.

 • Παρουσίαση στο Συνέδριο "Hot topics in food microbiology"

  Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013, ο καθηγητής Γ.Ι. Νυχάς θα παρουσιάσει στο Συνέδριο «Hot topics in food microbiology» την εργασία "Assessment of meat spoilage regardless of storage conditions, featuring vibrational spectroscopy and bioinformatics". Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται το πρόγραμμα σε μορφή pdf.

 • Διενέργεια 1ου σεμιναρίου

  Το πρώτο σεμινάριο στο πλαίσιο του iMeatSense με τίτλο «Χρήση μη επεμβατικών μεθόδων στην εκτίμηση της ποιότητας στο κρέας» διεξήχθη χθες στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το σεμινάριο περιλάμβανε παρουσιάσεις από τους Γ.-Ι. Νυχά, Δ. Λούκα και Α.Ροπόδη.

 • Παρουσίαση στο 8o ICPMF στο Παρίσι

  Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στο 8ο Διεθνές Συνέδριο Predictive Modelling στα Τρόφιμα, θα παρουσιαστεί η δουλειά των Α. Ροπόδη, Ε. Πανάγου και Γ.-Ι. Νυχά με τίτλο "Assessment of microbiological quality and authenticity of minced meat using multispectral image analysis". Η παρουσίαση θα γίνει από την Α. Ροπόδη.

 • Παρουσίαση του κ. Γ.-Ι. Νυχά στο Microbial Spoilers in Food 2013 Conference

  Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2013 ο καθηγητής  Γ.-Ι. Νυχάς θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Microbial Spoilers in Food 2013 στο Quimper την εργασία με τίτλο: «Evaluation of Meat Spoilage using FTIR and multispectral image analysis».

Το έργο «Προσδιορισμός της ποιότητας του κρέατος μέσω ευφυούς συστήματος βασισμένο σε πολλαπλούς αισθητήρες - iMeatSense_550» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Πρόγραμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο της δράσης ΑΡΙΣΤΕΙΑ-Ι.

Επιστροφή Επάνω